Larissa

Larissa Bakker: vogel kijkende avonturier.

Als sinds jonge leeftijd heeft Larissa veel interesse voor vogels maar dat resulteert niet in actief vogelen. Dit ontwikkeld zich pas op latere leeftijd wanneer een vogelmaatje haar meer leert over vogels. Met grote regelmaat is ze in het veld te vinden om vogels te spotten en vast te leggen. Thuisland Nederland is een dankbaar vogelland maar omdat reizen door de aders van Larissa stroomt reist ze regelmatig af naar andere landen om daar de vogelpracht te bekijken en vast te leggen.

Ook fotografie is een rode draad in Larissa’s wereld. Bij diverse gelegenheden heeft ze de rol van “officieel” fotograaf op zich genomen. Maar het vast leggen van mensen is niet waar de meeste voldoening uit voort komt. Natuur en landschap zijn geliefdere onderwerpen. Tot ze met vogels kijken begint en dan de gevoelige plaat het liefst gebruikt voor het vereeuwigen van vogels.

Apparatuur:

Sinds augustus 2016 fotografeert Larissa met een Canon EOS 7D. De meest gebruikte lens is een Sigma 150 – 600 mm.

cam

Hiervoor fotografeerde Larissa alleen met Pentax. De laatste camera was een Pentax P30 die met name door de fel blauwe kleur erg opviel in menig vogelhut.

Naast een camera is ander glas bij het observeren van groot belang. In de meeste gevallen kom je Larissa dan ook tegen in combinatie met een:

Swarovski 8,5×42 verrekijker

Swarovski 20-60 ATS 80 telescoop

Iphone 6s 64 GB

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑